Om mig

Företaget NaturSmedjan

Under 2011 startade jag upp mitt företag NaturSmedjan. Grundpelarna i företaget är natur- och kulturguidningar, turismutveckling, samt olika kurser för barn eller vuxna. Min guidande verksamhet vänder sig till alla grupper i alla åldrar och kan innefatta allt från en vandring över Brösarps backar till en guidad biltur i Snapphaneskogarna.

Jag Ingrid Lindberg

Jag har under de senaste 15 åren arbetat som professionell guide, mest till skolor, men även till andra grupper och under 10 av åren var jag anställd på Skogssällskapet och arbetade mycket på uppdrag för Region Skåne. Mer än 20 000 elever och lärare har varit med mig på guidade vandringar på Skåneleden eller i något av Stiftelsen Skånska landskaps strövområden. Under inventeringar har jag gått hela leden, vissa sträckor flera gånger och jag har blivit specialist på den mer än 103 mil långa Skåneleden.

Totalt har det blivit mer än 1 000 mil i benen. Förstudie, planering och uppbyggnad av Grytåsa strövområde, Skåneledskartan KKO, ”Kust till kust ost”, samt Grytåsafoldern.

 

Mina visioner

För mig är berättandet viktigt. Detta är något jag märkt bland alla de jag mött. En sägen eller ett levnadsöde kan trollbinda lyssnarna en stund och få dem att se omgivningen med nya ögon. På våra resor utomlands, betalar vi gärna för guidade turer. Detta för att våra resor och utflykter ska få ett större värde. Att ha en guide med, som berättar och visar, gör att vi ser vår omgivning med nya ögon. Vi ser saker som vi inte skulle sett om ingen berättat det. Att vandra är inte bara att ta sig från A – B utan man ska uppleva, njuta och ta något med sig hem. Oftast en skön och trivsam stund i naturen.

Vill du ha mer information om mina olika aktiviteter och tjänster? Skicka ett mail till mig, ingrid@natursmedjan.se